in

10 απίστευτες δουλειές που ίσως δεν γνωρίζατε την ύπαρξή τους

10 απίστευτες δουλειές που ίσως δεν γνωρίζατε την ύπαρξή τους

10 απίστευτες δουλειές που ίσως δεν γνωρίζατε την ύπαρξή τους

Οι περισσότεροι άνθρωποι λένε πως δουλεύουν για να ζήσουν και δεν ζουν για να δουλεύουν.

Είναι λογικό, μιας και τα χρήματα είναι απαραίτητα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες δουλειές που θα άρεσαν στην πλειοψηφία των ανθρώπων. Αν ακόμη ψάχνετε την ιδανική δουλειά ή θέλετε να αλλάξετε επάγγελμα, αυτό το άρθρο μπορεί να σας δώσει μερικές ιδέες.

Παρακάτω θα μάθετε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες δουλειές. Οι άνθρωποι που τις κάνουν, είναι αρκετά τυχεροί και φαίνεται να τις απολαμβάνουν.

Αναπληρωτές θέσεων σε απονομές βραβείων

Αυτή η δουλειά είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται. Οι άνθρωποι γεμίζουν τις κενές θέσεις σε μεγάλες εκδηλώσεις. Δεδομένου ότι οι περισσότερες απονομές μεταδίδονται στην τηλεόραση, τα κενά καθίσματα δεν φαίνονται καλά, οπότε οι παραγωγοί χρησιμοποιούν αυτά τα «κόλπα» για να κάνουν το αποτέλεσμα άψογο. Μόλις κάποιος διάσημoς εγκαταλείψει το κάθισμά του για οποιονδήποτε λόγο, ένας αναπληρωτής θέσης είναι εκεί για να καθίσει μέχρι να επιστρέφει το πρόσωπο.

Αυτή η δουλειά δεν απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες εκτός από υπομονή και αντοχή, καθώς μπορεί να περάσετε όλη την ημέρα όρθιοι.

Παραφυσικοί ερευνητές

Οι παραφυσικοί ερευνητές γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς μεταξύ εκείνων που ενδιαφέρονται να βρουν στοιχεία για την ύπαρξη ενός παράλληλου κόσμου. Μπορεί να ακούγεται πολύ μυστηριώδες, αλλά οι ειδικοί δεν χρησιμοποιούν συνήθως κρυστάλλινες μπάλες ή μοναδικές ικανότητες. Αναλύουν την παραφυσική δραστηριότητα με ειδικά εργαλεία υψηλής τεχνολογίας, όπως επιταχυνσιόμετρα, αναλυτές φάσματος και μαγνητόμετρα. Στόχος τους είναι ο εντοπισμός και η αντιμετώπιση των αόρατων οντοτήτων.

10 απίστευτες δουλειές που ίσως δεν γνωρίζατε την ύπαρξή τους
10 απίστευτες δουλειές που ίσως δεν γνωρίζατε την ύπαρξή τους

Δοκιμαστές στρωμάτων

Αυτή η θέση εργασίας απαιτεί να γίνονται δοκιμές σε στρώματα μέχρι και καλύμματα παπλώματος. Τα άτομα που δοκιμάζουν τα προϊόντα, βεβαιώνουν ότι είναι άνετα και τα αξιολογούν προσωπικά, για να βοηθήσουν τις εταιρείες να λάβουν αποφάσεις.

Το Τζον Λιούις είναι ένα πολυκατάστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει μια θέση με την ονομασία: ειδικός δοκιμαστής παπλωμάτων. Οι ευθύνες του εργαζόμενου περιλαμβάνουν την επιλογή των καλύτερων ποιοτικά σεντονιών, δοκιμάζοντάς τα πρώτα. Οποιοσδήποτε θα είναι σίγουρα τυχερός να πάρει αυτή τη δουλειά, ξοδεύοντας όλη την ημέρα στο κρεβάτι.

10 απίστευτες δουλειές που ίσως δεν γνωρίζατε την ύπαρξή τους
10 απίστευτες δουλειές που ίσως δεν γνωρίζατε την ύπαρξή τους

Γοργόνες


Αν αισθάνεστε πολύ πιο άνετα υποβρύχια από όσο στην επιφάνεια, τότε ίσως σας ταιριάζει μια καριέρα ως επαγγελματίας γοργόνα. Οι βασικές απαιτήσεις εργασίας περιλαμβάνουν τη χρήση περίτεχνης στολής, την εκτέλεση χορογραφιών κάτω από το νερό και την κολύμβηση με άλλα θαλάσσια πλάσματα (όπως οι μέδουσες και τα δελφίνια) σε καθημερινή βάση.

10 απίστευτες δουλειές που ίσως δεν γνωρίζατε την ύπαρξή τους
10 απίστευτες δουλειές που ίσως δεν γνωρίζατε την ύπαρξή τους

Παρουσιαστές ταξιδιωτικών εκπομπών


Αν είστε φωτογενείς, κοινωνικοί, σας αρέσουν τα ταξίδια και η αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους, και έχετε μια ευμετάβλητη και θετική προσωπικότητα, τότε αυτή η δουλειά σας ταιριάζει. Με τη σωστή προσέγγιση σε αυτή τη δουλειά, δεν θα καταφέρετε μόνο να δείτε τον κόσμο, αλλά θα αποκτήσετε επίσης τη φήμη και το μισθό που ονειρεύονται πολλοί άνθρωποι.

© depositphotos

Aπίστευτα διασκεδαστικοί και δημιουργικοί τρόποι για να ξαναχρησιμοποιήσετε τα άδεια πλαστικά μπουκάλια

Οργανωτές πάρτι


Αν σας αρέσουν τα πάρτι και είστε καλοί στο να οργανώνετε διάφορες εκδηλώσεις, μετατρέψτε το χόμπι σας σε επάγγελμα, εξοικονομώντας αρκετά χρήματα και διασκεδάζοντας. Συνήθως, η εργασία αυτή απαιτεί πτυχίο σε κάποιο σχετικό τομέα (όπως οι δημόσιες σχέσεις, το μάρκετινγκ, οι επικοινωνίες ή η διαχείριση εκδηλώσεων). Αλλά έχοντας προηγούμενη εμπειρία (γιορτές κολλεγίου, κοινωνικές εκδηλώσεις) και διασυνδέσεις, ίσως καταφέρετε να παραλείψετε το πτυχίο και να ξεκινήσετε μια νέα σταδιοδρομία.

Ειδικοί δοκιμαστές Bourbon


Αυτή η δουλειά περιλαμβάνει δειγματοληψία από βαρέλια με ουίσκι και Βourbon, ξενάγηση και περιηγήσεις των διάσημων επισκεπτών και έγκριση των ποτών που πρέπει να εμφιαλωθούν. Όλα αυτά συνοδεύονται και με μισθό. Αυτή είναι μια τυπική ημέρα για την 28χρονη ειδική Μάριαν Μπερνς.

Παρόλο που η δουλειά ακούγεται παραδεισένια, απαιτεί συγκεκριμένες δεξιότητες. Αυτές είναι η ικανότητα αναγνώρισης των μικρών διαφορών των γεύσεων, καθώς και ο εντοπισμός ελαττωμάτων για τον οποίο απαιτούνται ανεπτυγμένες αισθήσεις οσμής και γεύσης.

© MarianneBMD/twitter

Μυστηριώδεις αγοραστές


Η γενική περιγραφή της εργασίας περιλαμβάνει αγορές σε τακτική βάση και αμοιβή. Καθώς οι εταιρίες προσπαθούν να προσεγγίζουν καλύτερα τους πελάτες, παίρνουν την εξυπηρέτησή τους πολύ σοβαρά.

Οι μυστηριώδεις αγοραστές βοηθούν στην αξιολόγηση της υπηρεσίας με το να εμφανίζονται ως απλοί πελάτες. Εκτός από το όφελος της ευελιξίας στο ωράριο, υπάρχει το προνόμιο της διατήρησης των αγαθών και των υπηρεσιών που πρέπει να αγοράζουν δωρεάν. Αυτή η δουλειά μπορεί πραγματικά να προσφέρει ένα αρκετά αξιοπρεπές εισόδημα.

© depositphotos

Φροντιστές πάντα


Είναι μια δουλειά για όσους αγαπούν τα ζώα και έχει μόνο έναν σκοπό: Να περάσετε 365 ημέρες με τα πάντα, μοιράζοντας μαζί τους τις χαρές και τις λύπες τους. Αυτή είναι η περιγραφή της εργασίας σύμφωνα με την Ερευνητική Βάση Τσένγκντου για την Ανατροφή των Γιγαντιαίων Πάντα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι τουλάχιστον 22 χρονών και να έχουν κάποιες βασικές γνώσεις για τα πάντα. Θα πρέπει επίσης να έχουν καλές δεξιότητες γραφής και τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υπεύθυνων.

Κινέζος έσπαγε ξηρούς καρπούς επί 25 χρόνια με μια χειροβομβίδα χωρίς να το ξέρει και επιβίωσε

Ιατρικοί ελεγκτές μαριχουάνας

Η στάση της κοινωνίας απέναντι στη χρήση της ιατρικής μαριχουάνας (κάνναβης) αλλάζει. Ορισμένες χώρες έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση της και είναι σαφές ότι θα υπάρχουν ευκαιρίες απασχόλησης στον τομέα αυτό που θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Ξεκινώντας από βασικές εργασίες όπως ο χειρισμός της μηχανής κοπής των βλαστών, μπορείτε να βρείτε άλλες εργασίες που σχετίζονται με την καλλιέργεια του φυτού ως κηπουροί ή κατασκευαστές συμπυκνωμάτων, πράγμα που απαιτεί πτυχίο στη χημεία. Έτσι, αν ενδιαφέρεστε για την εξωτική κηπουρική και θέλετε να βοηθήσετε την επιστήμη με νόμιμο τρόπο, ίσως θελήσετε να γίνετε δοκιμαστές.

Άνδρας έδωσε τα 3 του δάχτυλα για να μπουν σε ένα από τα πιο περίεργα κοκτέιλ του κόσμου

Ακολούθησε το Lifehackers στο facebook και στο Intsagram

Έλα στη παρέα μας! Ακολούθησε το Lifehackers στο Facebook και στο Instagram

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0
Άνδρας έδωσε τα 3 του δάχτυλα για να μπουν σε ένα από τα πιο περίεργα κοκτέιλ του κόσμου

Άνδρας έδωσε τα 3 του δάχτυλα για να μπουν σε ένα από τα πιο περίεργα κοκτέιλ του κόσμου

Δείτε το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης που έχει ένα χωριό στην Ιαπωνία